Uppdatering: Planering av utdelningsportfölj

Min utdelningsportfölj

Som jag skrivit i tidigare inlägg om min utdelningsportfölj (hitta alla dessa på DENNA länk) så gillar jag att få utdelning varje månad. Det är riktigt motiverande att få små notes från Nordnet (affiliatelänk) på min mobil som säger att jag fått in 43 kronor här och 54 kronor där. Jag ser ju fram emot att denna summa bara stiger och stiger. Idag hann jag, förutom att sammanställa mina utdelningsaktier för varje månad som jag har med på figurerna här nedanför, även kolla summan på utdelningar hittills i år. Jag är uppe i ca 4000 kronor, vilket betyder att jag nog kommer ligga stilla på utdelningstillväxten jämfört med 2018. Så kan det gå med mammaledighetspenningen.. Men men. Nya tag 2020! Skriver såklart en hel uppdatering om 2019 i januari 2020.

Hur mycket utdelning får du i lön?

Det är faktiskt rätt kul att räkna på sin ”utdelnings-lön”. Jag får i runda slängar 330 kronor i månaden. Det motsvarar ca 11 kronor om dagen. 🙂

Vilka aktier har jag i min utdelningsportfölj?

Här har jag sammanställt de aktier jag har som ger mig utdelning varje månad. Som ni ser består den till stor del av REITs (övriga aktier, markerade i grått, ger en god utdelning också men är inte REITs).

Min utdelningsportfölj

Kandidaterna kommer och går :). Just nu behöver jag framför allt fylla upp lite i februari, augusti och november. Men framför allt vill jag fylla på så mkt jag kan. Så jobbar på att öka sparkvot nu när jag börjat jobba igen. Sakta men säkert mot målet.

Jag har börjat jobba på ett dokument i Google drive till min danske utdelningsportfölj som jag vill bygga upp på samma sätt. Där får jag signal så fort de aktier jag är intresserade av går över 5% i direktavkastning. Eftersom skattemiljön är lite annorlunda i Danmark har jag lite högre krav på när jag går in. Med samtliga aktier har jag en långsiktig strategi.

Ha en härlig vecka.

/Linnéa


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.