Uppdatering av min REIT-portfölj

 

Halloj!

Fick en önskan på Instagram om att uppdatera hur det går för min REIT-portfölj. Har inte kunnat fylla på så mycket det senaste året på grund av mammapeng och ett extra lån då vi sitter med ett hus och en lägenhet som vi håller på att sälja. Inte så mycket kvar till investering dvs, även om jag kört vidare med månadssparandet i fonderna. Detta betyder att min utdelningshöjning 2019-2020 förmodligen inte kommer att klå 2018-2019, men men. Jag kämpar på.

Såhär ser det ut i min REIT-portfölj just nu (2 oktober 2019)

Rätt stolt över att jag ligger på ett genomsnitt på över 43% i avkastning (EJ inkluderat utdelning). Omega har ju kört ett galet race, den var jag inte helt med på. Jag har även fått en del på valutan. Såhär ser fördelningen ut:

 

Agerar jag på den höga avkastningen?

Jag investerar inte i dessa aktier för att få avkastning på kursen då fokus är på utdelningen, men det är ju såklart kul när det går i plus även på kursen. Svåraste just nu är väl att hålla fast o inte sälja. Omega ligger på över 70% plus sedan köp och kommer ju förmodligen dyka vid en sättning. Men agerar inte på något ännu.. Skrev en krönika i Aktiespararen om långsiktighet och risken som ju faktiskt också finns med en sådan strategi – speciellt för oss som är intresserade. Mmmmm kaaaanske kan jag sälja o så köpa in igen på lägre nivå o göra några goa swing trades!? Nej Linnéa. Håll dig i skinnet o sitt stilla. Jag tänker fortsätta köpa in mig enligt strategi när jag får tillbaka min normala utgiftsnivå här hemma, och skulle kursen dyka så ser jag det helt enkelt som rea.

 

Hur ser min personliga direktavkastning ut?

Jag har skrivit mer om hur jag byggt upp min utdelningsportfölj HÄR och HÄR. Mitt GAV (Genomsnittligt AnskaffningsVärde) ger mig en ganska fin direktavkastning på strax under 6,5%. Så här ser den ut i nuläget:

Hitta mer information

HÄR är en länk till mitt arkiv om allt jag skrivit om REITs. Jag använder mig mycket av hemsidan (och appen) Seeking Alpha för att läsa artiklar och få updates om mina REITs, samt använder hemsidan Dividend.com för att enkelt se overviews på olika företag. Kommentera gärna om ni har fler länkar! 🙂

/Linnéa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.