Status i min utdelningsportfölj 2018 – REITs

Nu var det ett tag sen jag skrev om mina REITs (Real Estate Investment Trusts). Det var bloggaren och Twitterprofilen Petrusko som först inspirerade mig till att börja bygga en utdelningsportfölj med REITs som den primära beståndsdelen.

En av sakerna som jag tycker mest om när det kommer till mina investeringar är faktiskt att göra sammanställningar som denna. Mina sammanställningar av utdelningar är också väldigt peppande och motiverande att göra för egen del, min senaste där jag fick 500% i utdelningsökning kan du se HÄR (och innan året är slut ska jag förstås sammanfatta 2018 här på bloggen). Mitt inlägg om när jag planerade min utdelningsportfölj hittar du HÄR. Och i detta inlägg får du se min portfölj med REITS – mer om dessa typer av aktier i DETTA inlägg. 🙂

I nuläget har jag 7 REITs i min portfölj. Min plan är att även köpa in mig i en REIT som fokuserar på industri, eftersom jag saknar en sådan just nu. Jag vill gärna ha en spridning i vilka typer av fastigheter de fokuserar på. Jag kikar t ex på STAG Industrial och  DUKE Realty, men avvaktar i nuläget för att läsa på mer samt för att få ett bättre ingångspris. Det senaste köpet i portföljen är några få aktier i Tanger Outlet i förra veckan för att få ännu lite mer spridning.

Min portfölj består i dagsläget av Omega Healthcare Investors, LTC Prop, Medical Prop Trust, EPR Prop, Tanger Factory, Essex Prop, Realty Income.

Här nedan kan du se fördelningen av REITsen i två pie charts och en hemmasnickrad tabell med mer information (försökt få den i så bra upplösning som möjligt – working on it, men hoppas man kan se ok 🙂 ).

Som ni kan se har mina REITs gått rätt fint 2018, bäst är Omega med ca 42% plus. För alla REITs ligger jag ca 21,6% upp ÅTD (exkl utdelningarna). Sämst har Tanger gått (-1,4%), men den köpte jag å andra sidan förra veckan. Jag fyller på löpande och investerar primärt för utdelningarna så kursstigning är bara extra plus 🙂 .

Procentuell fördelning mellan aktierna.
Procentuell fördelning av aktiernas ’fastighetsfokus’

 

Ja, ska se om jag kan fixa en bättre upplösning 🙂

Hoppas ni tyckte om inlägget, kommentera mer än gärna om ni har frågor eller input på hur jag tänker. Jag vill alltid bli bättre och klokare! 🙂

 

/Linnéa (nu med en stor kall kaffe i tassen men äntligen med en sovande Lärka)

4 idéer beträffande “Status i min utdelningsportfölj 2018 – REITs”

  1. Bästa Néa! Har du även dessa i en KF? Och varför väljer du KF för dina utländska aktier (som du skriver om i utdelningsportföljinlägget)? Tack för inspirerande pepp som alltid!

    1. Japp, en KF är smidigast för utländska utdelningsaktier eftersom källskatten fixas automatiskt (man själv behöver inte tänka på det). 🙂

  2. Köpt själv lite reits och månads utd senior housing,epr,hr,northwest healthcare,brookfield partners,boston pizza,trans alta renewbles.
    Köpen gjordes från 4 månaders sen och bara gått ner totalt sett men får se på längre sikt ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.