Status fondportfölj December 2019

-Inlägget innehåller affiliatelänkar

Min fondportfölj Dec 2019

Glad tredje söndag i advent!

Jag har äntligen fått tummen ur att gå igenom min fondportfölj :), och har även lagt en strategi till 2020. Jag har 9 fonder, och man behöver verkligen inte ha så många för att få en god spridning. Man kommer väldigt långt med en globalfond. 🙂

Läs sammanställningen av min fondportfölj på min statiska portföljsida HÄR där jag kommenterat och lagt plan. Lite kort ser den ut så här:

Snabblänkar till 7 av mina 9 fonder:

Nordnets superfonder kan man endast köpa via Nordnet. Avanzas gratisfond heter Avanza zero, dock får du en lite högre spridning med Nordnets Sverigefond. Jag har tidigare gjort en jämförelse mellan svenska indexfonder, och via Morningstar kan man även se att Nordnets Sverigefond haft en lite högre avkastning.

Kort om strategin för 2020 så funderar jag på att ta in en Asienfond samt att jag ska skifta över lite mer till Global eftersom jag har en rätt hög exponering mot Sverige. Min globalfond DNB Global Indeks A har gått bäst med +60.3% sedan start, och på andraplats och tredjeplats kommer Spiltan Aktiefond Investmentbolag (+58.9%) och Nordnet Superfonden Sverige (+43.5%). Jag tycker även att Spiltans Räntefond gjort det rätt bra med ca +4% i avkastning.

Ha en superhärlig advent! <3

/Linnéa

(PS. För er som är utlandssvenskar som jag så har jag fonderna på ett ISK (startades innan jag flyttade), och eftersom jag bor i Danmark ses detta konto som ett AF-konto. Så länge jag inte säljer något så har jag än så länge inte hittat anledning att oroa mig för problem med skatt. Jag har skrivit en del om att investera som utlandssvensk i DETTA inlägg, se även kommentarer där inlägget fått kloka kommentarer från andra utlandssvenskar :))


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.