Så sparar jag till min dotter Lærke

Äntligen har jag lite energi till att uppdatera bloggen, och there is more to come.. 🙂 Jag ser fram emot att min lilla Lärka får lite rutin så att jag kan läsa, köra research och skriva under hennes naps.

I Augusti i år föddes min dotter Lærke, eller Lärkan som vi kallar henne. Lærke är ett danskt namn (hennes pappa är dansk), och egentligen ville jag inte välja ett namn som var svårt i Sverige och/eller internationellt. Men efter några veckor där det stod mellan två namn kom Lærke in från höger och tog mig med storm. 🙂 Så Lærke it is.

Anywhoo! I senaste numret av Aktiespararen så kan man nu läsa min artikel om hur jag tänker omkring barnspar och hur jag och min dansk tänker med vårt sparande till Lärkan. Jag visar även upp min brorsdotters portfölj i artikeln. Artikeln är olåst och man kan hitta den HÄR.

En liten överraskning var att Aktiespararen valde en bild på Lärkan och mig till deras omslag. Hur kul som helst. Hade inte trott att Lärkan skulle hamna på ett omslag som 7-veckors. 🙂 <3

Läs mer om min brorsdotters portfölj samt mina två tidigare inlägg om barnspar här:

/Linnéa

 

1 idé beträffande “Så sparar jag till min dotter Lærke”

  1. Hej Linnéa, tack för en bra blogg! Jag undrar lite over hur ofta du ändrar I din barnportfölj? Jag vet att syftet med ett långsiktigt sparande är att det ska vara just långsiktigt och att man inte ska röra det speciellt ofta, men ibland måste väl även du göra förändringar? Uppdaterar du bloggen då med förändringar så att vi kan se hur din senast uppdaterade barnportfölj ser ut? Jag sparer till min son Knut som är 1 1/5. Jag tycker att det är svårt att veta vilka fonder och aktier jag ska köpa, det finns ju en uppsjö! Jag följde en del tips av Avanza men inser nu att jag betalar på tok för höga avgifter så nu har jag sålt av de flesta fonder och vill göra bättre val. Tack ´på förhand! /Caroline

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.