Om

Jag heter Linnéa och har världens roligaste hobby – nämligen aktier och investeringar.
Jag driver tillsammans med Anna Svahn facebookgruppen ”Economista – Kvinnor som gillar aktier och privatekonomi” som är full av härliga, peppade och ekonomiska tjejer (>110 000! 🙂 ) som hjälper varandra! Jag försöker kicka igång en liknande grupp här i Danmark som i nuläget heter gruppen Moneypenny – Kvinder som Investerer och är den största facebookgruppen för kvinnor och investeringar i Danmark (>5000 kvinnor).
Jag är även”Danmarkskorre” för Stena Line – vill att alla ska uppleva detta dejlige land (kolla några av mina tips här och här)!

Jag älskar aktier och investeringar och är hooked på att få andra att träda in i denna värld för att få samma känsla av kontroll och ekonomisk struktur. Jag har ingen ekonomisk utbildning, har ett helt vanligt jobb, och vill poängtera: Om jag kan så kan du! Jag investerar själv via investeringsbanken Nordnet (samarbetslänk).
Investeringar är alltid förknippade med risk, så självklart skall man känna sig redo innan man börjar. Men på lång sikt är det, enligt mig, viktigt att ha en del av sina sparpengar på börsen. Ja, jag tycker faktiskt att det är större risk att stå utanför marknaden. Speciellt i dagens ränteläge. Men en buffert på sparkontot är såklart ett måste. Jag vill inte behöva sälja aktier om vi får en vattenläcka eller om bilen skall renoveras. 🙂 Läs gärna mitt nybörjarinlägg här.

Mina ledord är:

  1. Börja! Testa dig fram med en liten summa för att känna efter. Jag blev själv mycket mer motiverad efter att jag köpt min första aktie. 🙂
  2. Regelbundet sparande (jag sparar och köper varje månad)
  3. Långsiktighet (justera din risk utefter sparhorisonten)
  4. Sprid risken! Lägg inte alla ägg i samma korg.

 

Läs under sidan ”Inspiration och länkar” där jag lagt in mina favoritpodcasts, favoritböcker, favoritbloggare, nyhetssidor, länkar till tänkvärda texter och andra användbara länkar. 🙂