Nyårskaramell 2018

För att endast läsa om året som gått i min portfölj, hoppa till rubriken ”Hur har min portfölj gått 2018”. 🙂

Mitt 2018

År 2018 var ett omtumlade och extremt händelserikt år. Volatiliteten har varit närvarande i portföljen men absolut även i mitt liv.

Under några intensiva månader i slutet av 2017 skrev Anna Svahn och jag boken ”Investeringsguiden – Så kommer du igång med ditt sparande”. Boken har sålt jättebra och vi har fått så härlig feedback från läsare – det är verkligen nått av det bästa som finns <3 . Jag är lyckligt lottad som får jobba med Anna, denna whirlwind fantastiska kvinna. Tillsammans driver vi vidare Economistagrupperna på facebook där vi i skrivande stund närmar oss 115 000 kvinnor. Crazy wonderful! Min danska grupp Moneypenny har nu över 6000 medlemmar och jag hoppas fler danskor startar sin investeringsresa under 2019. 🙂

I juni gifte jag mig med den bästa människan jag vet, dansken jag träffade på Hollywood Boulevard år 2010 och som jag senare blev blixtförälskad i. I Augusti föddes vår lilla Lärka. Att få barn är något (fantastiskt) galet. På alla plan. Jag har numera en stor respekt för mother nature (som f ö inte alls respekterar den moderna människans bekvämligheter) samt för barnmorskor och alla människor som arbetar inom förlossningsvården. Stödet jag fick under, men framför allt efter, förlossningen fick mig att inte veta vart jag skulle ta vägen. Kärlek och respekt till er <3, och den djupaste beundran till alla rockstjärnor där ute, aka mothers. En av dessa är min svägerska som trollade fram två små fantastiska tjejer i en och samma graviditet, två små nya brorsdöttrar och två kusiner till Lärkan. Hon är min idol!

Under 2018 fick jag också två vetenskapliga artiklar accepterade. Jubii! De handlar båda två om prognostiska biomarkörer för prostatacancer och är du intresserad kan du läsa dom HÄR och HÄR.

Året 2018 var också året då jag startade ett företag och avslutade detsamma några månader senare. En dyr process som fortfarande tar energi, men som också gjort att jag lärt mig mer om andra människor och om mig själv.

 

 

Hur har min portfölj gått 2018

Totalt ligger min stora fondportfölj för 2018 på -6,8% vilket känns helt ok eftersom OMXS30 gått ner -10,36%.

Min utdelningsportfölj ligger på +8,64%, totala utdelning för 2018 planerar jag att summera så snart som möjligt.

Det mesta i min lekportfölj sålde jag ut tidigare under året eftersom jag inte visste hur mycket tid jag skulle ha efter att Lärkan kommit. Kvar på en hel del minus ligger Plejd och Infant Bacterial Therapeutics och skvalpar :).

Lärkans barnportfölj kommer snart på bloggen. Portföljen jag administrerar för min brorsdotter kan ni hitta HÄR eller i artikeln i Aktiespararen.

Summerat över alla mina konton på Nordnet ligger jag på -1,34%. Helt ok tycker jag ändå.

Jag önskar er alla ett fantastiskt 2019 och ett positivt kommande börs-år. <3

/Linnéa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.