Nya innehav och tankar om börsen

Den senaste tiden på börsen har varit riktig sur. Fokuserar därför på min utdelningsportfölj (och håller fast i mitt månadssparande), och har sedan mitt senaste inlägg – Planering av min utdelningsportfölj – köpt Omega Healthcare Investors samt LTC Properties. Som jag skrev i inlägget kommer jag inte kunna fylla på allt samma månad, prioriterar fortfarande mitt fondsparande, men två rackare fick jag nu i augusti iaf. 🙂

Omega Healthcare Investors

Direktavkastning omkring 8%.

LTC Properties

Direktavkastning 4.5%

Nytt innehav i spekis-portföljen

Har även idag köpt in mig i Hövding i min spekulativa portfölj. Hövding är en högriskaktie, och den går inte med vinst. Men jag äger själv en Hövdinghjäml (är supernöjd) och hoppas att deras ihärdiga arbete kan betala sig i framtiden! 🙂 Aktien är nere >19% idag på nyheter om Nyemission.

Börsnedgång och mina tips på hur du ska finna trygghet i dina investeringar

Till dig som är rädd att börsen går ner, kanske ligger du flera % ner, till dig vill jag bara säga att har du:

  1. En buffert du känner dig trygg med
  2. En budget som möjliggör månadssparande, och
  3. En strategi och fördelning i din/dina portfölj/er

Så är det bara att fortsätta det du gör, och ha is i magen. Man ska inte ha pengar på börsen som man behöver inom kort, man ska inte investera för lånade pengar – utan man ska ”stay ahead of the game”, ha sin buffert på plats först och sedan börja investera! Kom ihåg att du just nu är igång att bygga din pengamaskin som kommer att ge dig trygghet och förhoppningsvis mer frihet i framtiden. Hitta din strategi att hantera nedgången, och sälj inte! Jag kyler t ex ner genom att fokusera på utdelningar, och försöker läsa om långsiktiga investeringar. Hitta det som funkar för dig! 🙂 Kan du hålla dig borta från att kika in i portföljen skulle jag rekommendera detta, men eftersom jag själv har svårt för det så måste jag hitta min egen strategi. 🙂

Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful’ – Warren Buffet

Ge mig förresten gärna ditt tips på att ha is i magen!

Of note gick förresten Kakao upp 5% igår, när resten av börsen var ner omkring 1%. Diversifiering, diversifiring. 🙂 Fnular på inlägg om detta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.