Mina topp tre mål för 2020

Mina mål 2020

(OBS. Rätt personligt inlägg och bara lite privatekonomi- eller finansfokuserat. Men allt hänger väl samman eftersom den dröm jag sparar till handlar om just att få tid att 100% fokusera på glädje och balans i livet. 🙂)

Vikten av att skriva ner sina drömmar!

Det är alltid bra att skriva ned sina mål. När man skriver ned mål blir de mer konkreta. Man skapar ett dokument (som detta jag skriver nu) som man kan titta tillbaka på och inspireras och motiveras av. Sparmål eller inte så tycker jag det hjälper att skriva vad det är för mål och varför man vill nå det.

Så vad är mina topp tre mål för 2020? Vad vill jag nå, vad vill jag känna…

1.GLÄDJE

Ett av mina mål är att känna mer glädje i 2020. Det vill säga att jag vill fokusera på, och göra mer av, det som gör mig glad. För mig, som säkert för många andra, handlar det om mer prioritering på familj och vänner. Men även om att få skriva… blogga här och arbeta med Ekonomiguiden i Sverige och Moneypenny i Danmark. Det ger mig otroligt mycket att kunna hjälpa och inspirera nya investerare och att sprida ordet om att investering är för alla.

Konkreta mål här? 

 • Några skärmfria kvällstimmar varje dag. (Har alltid tänkt på om jag ska sy en mobil-avhängnings-mojäng. En som ser ut som en adventskalender där man lägger små paket i fickorna, fast där fickorna är större och man lägger mobilen istället. Man hänger liksom av sig mobilen när man kommer hem.)
 • En dag i veckan till mitt arbete med Ekonomiguiden, Moneypenny samt skrivande.
 • Inte sätta för höga mål. Att varje söndag skriva ned vad jag vill nå under veckan arbetsmässigt, och sätta ribban lågt för att inte stressa över det.
 • Låta var sak ta sin tid. Det vill säga jag kommer sätta tid till att göra specifika saker. Till exempel 25 minuter för att svara på mail eller 2 timmar för att researcha till blogginlägg. Ofta har jag så många bollar i luften att jag bara göra lite på varje grej istället för att avsluta en 100%, vilket ger en tråkig känsla av att man inte hunnit något alls.

2.BALANS

Jag vill hitta en bättre balans under 2020. 2018 och starten av 2019 var rätt turbulent på många plan. Förutom det absolut underbaraste som finns (att min dotter kom till världen) brände jag mig på ett samarbete som inte alls blev som jag trodde, vilket kostade mig mycket på många plan. Fysiskt var det också rätt tufft lång tid efter min förlossning, vilket såklart påverkade mig rätt mycket. Sen har jag haft alltför många bollar i luften (kopplat till målet ovanför). Men när det gäller balans så tror jag på att kroppen kan fixa det mesta – så tar jag hand om den finner huvudet också balans och jag får mer energi att fokusera på det viktiga.

Därför är de konkreta målen här:

 • Mer träning (har inte tränat sen jag blev gravid i december 2017). Jag vill springa/köra cross (så mkt jag kan med en trasig bäckenbotten :)) minst en gång i veckan och börjar cykla till jobbet igen när vädret är bättre. Jag kommer att göra ett dokument att skriva ut och sätta upp vid kylskåpet för att kryssa i.
 • Bättre kost. Jag är inte ett stort kött-fan så max två dagar i veckan med kött. Köra matplan, mer plantbaserat och storhandling på söndagar är målet.

3.SPARMÅL

Jaaa! Såklart har jag sparmål! Under 2019 var jag delvis mammaledig och delvis arbetslös innan jag fick mitt nya jobb. Jag har därför endast haft utrymme att investera 500 kronor i månaden januari – juli och 1000 kronor i månaden augusti – december, totalt 8500 kronor. Men jag har amorterat av en hel del och pumpat upp min buffert till ursprunglig storlek, så sparandet har ändå gått ok. Under 2020 ska jag fokusera mer på pengamaskinen och på ett målsparande jag längtar efter!

Mer konkret är mina sparmål under 2020:

 • Investera min. 2000 kronor i månaden. (när målsparandet nedanför är klart går allt som är kvar på kontot in i pengamaskinen)
 • Spara min. 1000 kronor i månaden till mitt sparmål om att kunna åka iväg från vardagen med min kille minst 3 gånger i år.

Vision board

Hur visualiserar jag alla dessa mål för mig själv, förutom här på bloggen? Jag gör en så kallad vision board, där jag med både ord, bilder och färger visualiserar det jag vill uppnå undet 2020. Ska förstås visa hela, eller delar av, den när jag är klar. 🙂 Du kan göra det på datorn eller klippa och klistra! Upp till dig själv. 🙂

Tips för att få inspiration är pinterest 🙂 

Vad är dina topp tre mål för 2020?

/Linnéa

 


 

3 idéer beträffande “Mina topp tre mål för 2020”

 1. Hej! Bra och inspirerande inlägg 🙂
  Mina är:
  1. Må bra. Prioritera att ta hand om mig själv och min relation. Fortsätta gå hos min terapeut. Säga nej och inte ta på mig saker jag inte vill eller orkar. Göra saker jag vill.
  2. Fortsätta träna. Få till 3 träningspass i veckan. Gå till jobbet ibland (ist för att cykla). Springa något lopp.
  3. Fortsatt hållbar ekonomisk situation. Jag har alla mina sparanden på automatiska överföringar och tycker jag hittat balans i dem nu, så kommer ffa fokusera på att minska konsumtionen och sälja saker jag inte behöver.

  Tack för inspiration! 🙂

 2. Hej Linnea!

  Vore kul att läsa en uppdatering om hur det gick med 2020-års mål och vilka nya mål du sätter för 2021… <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.