Januaribudget

Hanen har åkt på grabbresa till Österrike. Heja honom. Investeringar i sociala aktiviteter och resor ger ju stensäker avkastning. 🙂

Själv laddar jag för en sparsam vecka med bönor och soppor, samt enorma mängder koriander (min danska hane tycker det, likt många andra, smakar tvål). Kanske några avsnitt av Sherlock eller Lie to Me i min ensamhet. Får liksom aldrig nog.
Tips på billiga recept kan man exempelvis hitta här (undertian). Jag ska hälsa på bror i Kalifornien i april, så det gäller att målspara ordentligt från och med nu!  Hade sjuka försäkringsavgifter i januari (se bild), så den ekonomiska ångesten blossade upp, men dämpades när jag ändå insåg att jag haft styr på mitt månadsspar (överföring före utgifter ftw).
ska%cc%88rmavbild-2017-01-22-kl-18-35-18
Ganska nöjd med minimala lunchkostnader. Mycket café/restaurang ligger dock under mat (delat konto). Kläder/Presenter brukar sällan gå över 5%. Och a-kassan (dyr i Danmark ja!) kommer ju inte varje månad. Så jag ska nog palla att lägga bra målspar i kassan nästa månad. 🙂

Gräsänkans vecka startar alltså imorgon. Och som vanligt ser jag fram emot måndagen eftersom börsen öppnar kl. 09.00. Har nästan inte vant mig vid detta, då jag ju började intressera mig för mindre än 2 år sedan. Blev t ex helt chockad över mig själv i julas när jag blev exalterad av att mamma och pappa hade pappersupplagan av Dagens Industri. Ekonomi och finans var det tråkigaste jag visste. Imperfekt. Så mycket imperfekt som det bara går.

  • En del av min morgonrutin är att spana aktiemarknaden, news och annat smått o gott –> se här var jag gillar att kika in.
  • Budgetmallar finns t ex här, och jag brukar kolla varje månad vad jag lagt i vilken bunke och justerar ganska löpande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.