Investera i Pepins via Pepins

Vilka är Pepins?

Pepins är ett crowdfundingföretag som hjälper oss småsparare att investera i onoterade tillväxtbolag. Pepins Group (adlink) är en ihopslagning av bolagen Pepins och Alternativa aktiemarknaden. Målet med Alternativa aktiemarkanden var att ge onoterade bolag med många långsiktiga ägare en möjlighet till en regelbunden handel av aktier utan det krångel som en börsnotering skulle innebära. Ihopslagningen till företaget Pepins betyder nu att vi småsparare kan få vara med som delägare i de tillväxtbolag som vi gillar och tror på.

I styrelsen sitter den tidigare finansmarknadsminister Peter Norman samt Spiltans ordförande Per H Börjesson.

Investera i Pepins (via Pepins)

Ja, det är sant. Nu kan man investera i Pepins via Pepins. 🙂 Nu kan man ta rygg på Spiltan (som äger 15%) och själv äga en bit av crowdfundingföretaget Pepins. Emissionen öppnar för allmänheten imorgon 16 november kl. 15.00. En aktie kostar 18 kr och man behöver köpa minst 30 aktier för att vara med (= 540 kr). Pepins kommer ta in max 24 MSEK, och emissionen är öppen till d. 6 december – om emissionen fulltecknas i förtid stänger den.

Här är ett citat från VD Julia Reuszner som jag tycker beskriver Pepins bra:

Pepins gör inte affärer med tidiga startups, utan med bolag som redan bevisat sig och kommit en bit på sin resa, kanske mot en framtida notering. Ett problem för många investerare har varit allt arbete och den kunskap som krävs för att bedöma sådana bolag. När man investerar genom oss är det arbetet gjort och kunskapen ingår. Vi genomlyser bolagets affärsidé, värdering och potential i en due diligence så alla har ett underlag för att göra sin egen värdering och bedömning.

 

Blir du medlem i Pepins (gratis) så får du tillgång till memorandum, som är fullt av info inför emissionen (motiv till emission, mål, affärsmodell, finansiell utveckling, organisation m.m. 🙂 ). Jag kommer personligen att gå med eftersom jag gillar deras koncept med samägande, och att man som småsparare genom Pepins kan få möjlighet att vara delägare i små tillväxtbolag. Hoppas dock att den inte blir övertecknad mellan 15.00 – 17.00 eftersom jag då är på jobbet.. 🙂

Pilotskola – Aktieägande ledning och styrelse

I ledningen, som består av två kvinnor och tre män, äger tre (60%) aktier i Pepins. Styrelsen består av 100% män där samtliga äger aktier i Pepins.

Länkar

 

– Jag har samarbete med Pepins, därför kan inlägget innehålla samarbets/affiliatelänkar. Samarbetet påverkar inte det jag skriver, det är 100% mina ord och åsikter. –


 

Kommentera