Investera i något du känner till

Man brukar ofta säga att man ska investera i saker man känner till. Detta ger mening då man oftast har bättre koll på en brasch som man själv arbetar i, eller har kontakt till på annat sätt.

En rolig sak som hände mig, och som är kopplat till ovanstående, var när jag satt på jobbet och läste en artikel i Lancet Oncology om fotodynamisk terapi (photodynamic therapy) för prostatacancerpatienter. I rapporten visar forskarna att deras behandling med padeliporfin (ett läkemedel som aktiveras av belysning) tillsammans med lokal fotodynamisk terapi (belysning som ”aktiverar” läkemedlet endast i det område där belysning sker) var bättre för patienten jämfört med att gå på ”vanliga” kontroller hos läkaren (kallat ”active surveillance”). Resultaten var riktigt fina.

Screenshot på artikeln i Lancet Oncology

Artikeln publicerades den måndagen den 19 december 2016. På morgonen tisdagen den 20 december stod SpectraCure i omkring 0.9 kr för att två dagar och ca +180% senare toppa på omkring 2.5kr…

Screenshot tagen från Euroinvestor (väldigt bra om man även vill göra lite enkel teknisk analys) 🙂

Saken är den att det var företaget Steba Biotech som stod för studien (inte noterat vad jag vet), och inte SpectraCure. Men resultaten från studien var så starka att SpectraCure, som arbetar med liknande teknik, flög i luften.

Jag såg inte sammanhanget förrän på tisdag eftermiddag, då jag registrerade SpectraCures kurs. Trodde då toppen var nådd.. (som jag ofta gör, sålde även Probi med 174% vinst på 325 kr för att sedan se den gå upp till 500 kr :)).

Nu i efterhand hade jag kunnat göra en fin swing på den aktien, och kommer i framtiden ha lite mer span på liknande case. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *