Börsfisken blev till zacerol

Hello!

Första inlägget av förhoppningsvis en hel del. Har velat börja skriva väldigt länge nu, men inte riktigt hittat rätt sida eller namn för den delen. Funderade först på börsfisken, eftersom jag ju är ganska långt ifrån hajar som Anna Svahn, Patricia Hjärtner (Tradingmamman), danska Helle Christansen (KvindeInvest),  Petrusko, Marcus Hernhag, Rikatillammans-Jan eller Kavastu (m.fl!), men ändå gillar att simma runt på marknaden. Men det blev zacerol istället. Min första e-mailadress, min andra kanin (som egentligen skulle heta Casserole, men mitt 10-åriga jag tyckte det var lite svårt att uttala) och mitt twitter-ID.
Rekommenderar f ö samtliga ovanstående skribenter! Mm mm mm! Vilken inspo! O det kommer flera!

Rikatillsammans var faktiskt den sida som hjälpte mig komma igång med mina investeringar sensommaren 2015. Jag och min hane hade precis köpt en lya och jag fann mig själv med extrem ekonomiskt ångest. Satt i sommarhuset på den svenska västkusten och förkovrade mig något helt otroligt (så TACK Jan för inspo! 🙂 ). Började smått med några fonder (ex. DNB Global Indeks som globalfond med 0.4% i avgift, och Nordnet Superfonderna). I dagsläget ligger jag omkring +10% Nordnetfonderna och omkring 15-20% i globalfonden (säkerligen mycket tack vare USA-rallyt det senaste.. vi får väl se hur det går 🙂 ).

Nåväl, målet med denna sida är att förmedla så mycket kunskap jag bara kan. Vilket kommer att karakteriseras av länkdelning och dagboksnoteringar av vad jag själv lärt mig, och vad jag tycker är kul och intressant. Ser mig själv som nybörjare och en del av meningen med denna lilla skrivarstuga är att jag själv ska få lite mer koll :).
Fokus kommer att vara investeringar/fonder/aktier. Jag vill att alla ska känna att det är något som dom vågar ge sig ut i. Kan jag så kan DU! Så en hel del ”hur man startar” samt generell aktieinfo tänkte jag väl också ge mig på – även för min egen skull. 🙂

Säkerligen kommer även lite ”Danmarksnytt” halka med på turen, eftersom jag både arbetar och bor i Danmark. Är ibland korre för Stena Line i detta fantastiska land (t ex här och här), och vill att alla ska upptäcka juvelerna som finns här. 🙂

Vi snakkes.

Linnéa

img_9593

3 idéer beträffande “Börsfisken blev till zacerol”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.