Förslag om höjd skatt på ISK och KF

Regeringen vill höja skatten på ISK och KF

V och S har kommit med ett nytt förslag till höstens budget:

I dag beskattas ISK och kapitalförsäkringar genom att kapitalunderlaget multipliceras med statslåneräntan plus 0,75 procentenheter. Enligt det nya förslaget ska underlaget istället multipliceras med statslåneräntan plus 1 procentenhet, alltså 0,25 procentenheter mer än i dag.

Att höja skatten är en sak. Men jag är enig i det Frida Bratt skriver på SvD, – ”Skevt när sparande straffas – och belåning belönas”. Att sparande skall straffas är fel, och vi är väldigt många svenskar som inte är miljonärer och som investerar målinriktat för att få en tryggare framtid. O andra sidan är det är fantastiskt enkelt för småsparare att komma igång med att investera i Sverige, jämfört med t ex Danmark.

Att höja skatten är en sak. Men jag är HELT enig med Anna Svahn (läs hennes mycket bra inlägg HÄR) om det helt absurda i att höjningen på något sätt skulle kunna motiveras av ökad jämställdhet!? Hur kan de motivera höjningen med att det ska öka jämställdheten – och mena att det är eftersom det kommer straffa män?! Detta är ju så långt ifrån jämställdhet man kan komma, och jag hoppas verkligen att V tar tillbaka detta uttalande. Detta om något är ett steg i helt fel riktning.

Pressmeddelandet med uttalandet hittar du HÄR.

Länkar

Vill man läsa mer så se ovan länkar i texten, och annars Marcus Hernhags krönika HÄR.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.