En dansk investeringsgrupp för kvinnor – danskorna investerar mera!

Efter alltför lång tid är det dags att uppdatera bloggen igen. Jag får skylla på jobbet och uppstart av ett danskt investerings community (och planerande och utförande av vår första workshop) tillsammans med min danska kompis Sarah. Jag startade en facebookgrupp för kvinnor som investerar i Danmark (Moneypenny – Kvinder som investerer) hösten 2016 eftersom jag tyckte det behövdes ett forum likt de vi har i Sverige. Vi har växt sakta men säkert och är nu snart 2100 medlemmar, vilket gör oss till den största gruppen för kvinnor som investerar i Danmark. I förbindelse med denna grupps expansion tog jag med Sarah som co-admin i oktober 2017 (vilket ledde till ännu fler medlemmar pga av hennes passion och engagemang), och vi har fram tills nu varit med i en del intervjuer och ett tv-inslag för att sprida ordet.

Jag och danska Sarah Møss, som jag träffade till ett av investeringscaféerna jag arrangerade förra våren. Sedan dess kan hon inte sluta investera… eller prata om investeringar. 🙂

När det kommer till att få fler kvinnor intresserade av aktier och investering så tror jag det viktigaste är att nå ut – och sen kommer intresset av sig självt. Jag tror det är en stor myt att de flesta kvinnor inte intresserar sig för ekonomi, så fort det finns en möjlighet att komma med i grupper som Economista eller danska Moneypenny så vill man ju vara med. Det är iaf det jag upplever. Klart man känner ansvar för sin ekonomi, jag tror bara att det många gånger är svårt att komma över den där tröskeln – och veta hur man ska komma igång (är du en av dom som gärna vill komma igång men inte vet hur, kolla mitt startinlägg här).

Förresten, bor du i Skåne kan du passa på att besöka Danmarks största investeringsmässa imorgon torsdag 22 mars i Köpenhamn. Anmäl dig via denna länk och skriv in koden VIPMoneyPenny2018 så kommer du in gratis. 🙂 Tyvärr är jag fast på kontoret, men du kan träffa Sarah i vår monter.

/Linnéa

Som svensk investeringsentusiast på ett danskt jobb är det detta man möts av när man fyller år. 🙂


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.