Dödskors och glidande medelvärde

Leta efter dödskors i OMXS30

Jag brukar använda Euroinvestor för att enkelt kolla hur trenderna ligger i aktier och i t ex OMXS30. Jag handlar sällan på detta, men tycker det är intressant att se. Det finns en del som har som strategi att köpa vid ”Golden cross”, eller köpkors som jag brukar kalla det, och sälja vid ”Death Cross”/ dödskorset. Dessa får man fram genom att se när MA50 bryter MA200 (Moving Average = Glidande medelvärde, – alltså medelvärdet av de senaste X dagarnas värden, här 50 och 200, – flyttas varje dag alltså). Här är ett exempel på OMXS30.

I det röda området ser du senaste ”Death cross” när MA50 (blå tunn linje) korsar MA200 (röd pärlad linje) i en nedåtgående trend. I det blå området ser du ett köpkors, eller ”Golden cross”, där MA50 korsar MA200 i en uppåtgående trend. Vill du kolla själv kan du gå in på Euroinvestor, söka på t ex OMXS30 eller den aktie du vill kika på och sedan trycka på ”avancerad graf”. Du kan söka på ”moving average” och klicka in vilka du vill se i grafen om du går in på ”indicators”, se bild nedan:

Väldigt kul att leka och se historiska trender för sina aktier t ex. Eller hålla koll på OMXS30, som jag brukar roa mig med då och då. 🙂 Finns flertalet funktioner som jag ännu inte upptäckt också.

Det finns säkerligen andra bra sidor förutom Euroinvestor för att kika på det jag beskrivit, så tipsa jättegärna om era favoriter! 🙂

Länkar

  • Tobias Rosén om teknisk analys HÄR
  • Martin Hallström / Swedbank om Teknisk analys och glidande medelvärde HÄR

4 idéer beträffande “Dödskors och glidande medelvärde”

  1. Intressant! Var tvungen att genast kolla om min trading platform stödjer detta, och se hittade MA Crossover direkt. 🙂
    Kollade även på samtliga placeringar på 5 års historisk data och dödskorset har definitivt gett bra rekommendationer i 95% av fallen. Kanske väl aktivt för min smak, men väldigt intressant.

    1. Hej Emil! Sjukt mkt försent..! 😀 Vilken plattform använder du? Ja.. jag hörde någon säga att om man konsekvent sålt och köpt med dessa signaler skulle man ligga över index.. men det är ju kanske lite svårt eftersom man alltid blir lite sen.. /Linnéa

  2. Mkt intressant! har läst mkt om MA200 strategi och det ser väldigt spännande att prova med det.
    Kavastu vad jag känner till använder ju den metoden att köpa och sälja. Slags hybrid mellan långsikt och swing tradning antar jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.