Att investera i spelbolag

Jag bor tillsammans med en människa som väldigt gärna spelar FIFA. Även om jag älskar att spela fotboll, så är jag inte lika hooked när det kommer till att spela utan att involvera fötterna..

Visst har vi väl hört ”EA Sports, It’s in the game”..  Och såklart kan man investera i företaget som står bakom/publicerar spel som FIFA, Battlefield, The Sims och Star Wars-serien. Företaget heter Electronic Arts ($EA) och är noterat på NASDAQ, senaste rapporten släpptes 9 maj 2017 . Jag äger själv några få aktier här för att jag tycker det är en trevlig riskspridning (och för att jag blir exponerad för det i stort sett varje dag). 🙂

Det gick fint för EA igår.. 🙂 (graf: screenshot från Nordnetappen, onsdag 10 maj 2017)

Andra att kolla in kan vara:

Activision Blizzard ($ATVI) som står bakom t ex serierna World of Warcraft, Call of Duty, Diablo, och StarCraft. Funderar starkt på denna aktie.

Och svenska Starbreeze & Paradox Interactive (senare ägs till stor del av Spiltan).

(Minecraft —> ägs av Microsoft sedan 2014.)

Ingen aktieanalys på något sätt, utan mer ett exalterat inlägg över att man verkligen kan investera i typ allt.. om man vill. Kom gärna med fler tips på spelaktier i kommentarer 😀

Disclaimer: Jag äger Activision Blizzard.


Kommentera