81% ökning i utdelningar 2018

Äntligen fick jag tid att summera mina utdelningar för 2018 och dela med mig utav dessa. Jag är fortfarande chockad över hur lite tid jag kan finna för ”egen-ekonomi-tid”. Ibland tar det en hel dag bara att fixa disken.. Lärkisen blev precis 6 månader, hon babblar, blir bara gulligare och gulligare och tar mer och mer tid. 🙂 Dessutom har jag fått det stora nöjet att bli ekonomikrönikör på Göteborgs-Posten här under våren och jag fick även möjligheten att få skriva en krönika som kom med i Aktiespararnas pensionsspecial (ute i butik nu i februari). Verkligen hur kul som helst och något som ju fick gå före bloggen. Men nu så!

Lärkan och jag på golvet i vårt nya danska hus!

Genomgång av mina utdelningar 2018

Jag älskar utdelningar. Jag skall skriva ett eget inlägg om min investeringsstrategi, men en del av den består av en utdelningsportfölj. Och det är den jag brukar kolla igenom löpande. Det är sjukt motiverande att se utdelningstillväxten… 🙂

Jag använder Nordnet (samarbetslänk) och brukar sortera på utdelning och exportera till excel för att sammanställa. Från 2017 till 2018 ökade jag mina utdelningar med 81%.

Jag har några utdelningsaktier som är mer fasta och några som får vara med när jag summerar men som inte är tänkta att vara en del av min utdelningsportfölj, exempelvis aktier som jag äger under en kortare tid och som under denna tid ger utdelning. Mina REITs, eller Real Estate Investment Trusts, är absolut en fast del av portföljen och du kan läsa mer specifikt om dessa HÄR. Året slutade på små 4600 kronor totalt i utdelningar. Känns som lite i förhållande till de summor jag läser om annars, men för mig är det fortfarande stort. 4600 kronor som trillar in utan att jag egentligen gjort något eller sålt aktier. Still magic to me.. 🙂 Och om man tänker på det så är det ju ändå ca 380 kr per månad, och investerar man dessa i 25 år till 7% i årlig genomsnittlig avkastning så har man i runda slängar 300 000 kr.. Motiverande om något. Ränta på ränta… <3

Ja, jag behöver jobba lite på att hitta utdelare för ff a januari, februari och juli. 🙂

Vilka aktier har jag?

Som sagt fokuserar jag mycket på REITs, men jag har även en del investmentbolag (Investor, Kinnevik och Latour) som ger utdelning samt Castellum, Axfood, Hemfosa och NCC (som för övrigt svider lite i portföljen just nu). Utöver dessa så har jag även fått utdelning från till exempel Starbucks, en Mexico ETF och Novo Nordisk. 🙂

/Linnéa

 

Följ mig på Twitter eller Instagram

Läs även:


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.