500% utdelningsökning i januari och februari

Yey! Påskledighet och tid till att gå igenom mina aktier. En av de mest underhållande, och mest motiverande, sakerna med mina investeringar är att kolla igenom utdelningarna. Se vad jag fått i påskägget fram tills idag. Jag blir personligt väldigt motiverad av att se att det trillar in pengar på kontot oavsett hur börsen generellt går (självklart kan en del sänka utdelningen, men jag känner mig trygg då jag spridit mig i flera större utdelare samt bolag som uppvisat stabil utdelning över tid). Så därför gillar jag automatiskt att göra sammanställningar av just utdelningar för att se att det händer något. Jag omstrukturerade hela min portfölj i början av 2017, så än så länge kan jag endast jämföra mellan 2017 och 2018, så egentligen bara hur mycket mina utdelningar ökat de första tre månaderna av 2018. Jag började sätta ihop en portfölj som skulle ge mig utdelning jämnt över året (du kan läsa detta inlägg HÄR) vilket nu gjort att jag fått en explosiv ökning i januari och mars. Allt är dock relativt, och än är jag inte uppe i de stora summorna. Men kan ju ärligt säga att man blir rätt motiverad av att se ökningen. Så jag kommer fortsätta fylla på min utdelningsportfölj, även om större delen av mitt månadssparande fortfarande går in på mitt långsiktiga fondkonto (du kan se min fondportfölj HÄR).

I januari och februari hade jag en ökning på lite över 500% i utdelningar jämfört med 2017. I mars har jag en ökning på ca 200%. Ska bli väldigt kul att tracka vidare eftersom utdelningssäsongen bara börjat. 🙂  ”Bäst” månad år 2017 var juni, men blir kul att se skillnad eftersom jag ju bytt ut och lagt till en del samt ”råkat” få med utdelning på en del swingcase också. Strategin är där, men innehållet är bara i början av att ta sin fulla form känner jag. Blir skoj!

Vilka är era favoriter som utdelningscase?


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.