11% på swing trade

En happy swing trade

Igår tog jag hem vinsten i SCA (affiliatelänk) då den hade gått upp över 10% från GAV, vilket var min säljsignal. SCA låg och gottade sig i min lekportfölj (som jag skrivit mer om HÄR). Nu fortsätter den säkert mer upp, men jag försöker tänka att den lika gärna kan gå ned igen, och det viktigaste är ju att jag faktiskt höll min strategi. Hurra!

Tidigare i veckan tog jag också hem lite på Autoliv (affiliatelänk) med samma strategi. Fast den va nästan lite svårare. Har lite anchoring bias tror jag. Autoliv har sen jag börjkade investera alltid legat över 1000 kronor (är känslan iaf), o nu när den ligger under 800 känns den billig. KÄNNS DEN billig. Får förstås göra min hemläxa mer ordentligt om jag ska in igen. Tips är förresten TradingView där jag kunde se lite olika parametrar på aktien och summering av vad analytiker tycker (tipsa jättegärna om fler liknande sites i kommentarer!).

Vad är en swing trade?

En swing trade är en handel som pågår under flera dagar, veckor eller ja, t om månader. Se det till exempel i förhållande till daytrading, där man köper och säljer inom en dag.

 

Vad har jag annars i min lekportfölj?

Här är förresten en lista över vad jag annars har i min lekportfölj just nu. Några är där för att ligga o gotta sig länge, och andra kommer jag, likt SCA, sälja om den får upp eller under 10% från mitt GAV. Andel aktier i portföljen korrelerar med hur mycket tid jag har… ;D Just nu – not so much dvs. 🙂

Ja, man kan ju se att det är högrisk i lekportföljen.. 🙂

Ha en fortsatt härlig helg! O glöm inte att ta min och Annas gratis investeringsskola från Ekonomiguiden –> anmäl dig på DENNA länk.

/Linnéa

 

PS. Jag investerar ALDRIG pengar i denna portfölj som jag inte har råd att förlora helt. Det är en lekportfölj. Den är med som en del av min investeringsstrategi som helhet. Läs mer om varför jag har denna portfölj i DETTA inlägg. Se inte mina aktier som rekommendationer på något sätt, jag är inte finansiell rådgivare. Jag delar med mig för min egen skull (som en investeringsdagbok) och för att jag hoppas mina inlägg kan inspirera och informera.  🙂


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.